+385 21 782 198

Najam i zakup nekretnina

U slučajevima kada kupovina nekretnine iz objektivnih razloga nije moguća ili pak nije poželjna opcija, najam stana ili kuće odnosno zakup poslovnog prostora nudi se kao kratkoročno ili dugoročno optimalno rješenje.

Usluge najmoprimcima nekretnina
Pronalazak idealne nekretnine za najam, bilo da se radi o kući ili stanu, odnosno zakupu poslovnog prostora, može biti, ovisno o situaciji na tržištu nekretnina, gotovo jednako zahtjevan zadatak kao i kupovina nekretnine. Ovo se posebno potvrđuje na području Dalmacije gdje je usmjerenost na turističku djelatnost determinirala i stanje na tržištu nekretnina.
Prilikom najma nekretnine najmoprimci često osjećaju nesigurnost i neizvjesnost u pogledu uvjeta najma, postavljenih obveza te rokova. U takvim slučajevima dugoročno najkorisnije rješenje je angažirati posrednika u najmu nekretnine koji će pronaći idealnu nekretninu za najam po optimalnim uvjetima, ali i zajamčiti potrebnu sigurnost i izvjesnost uvjeta najma za svo vrijeme trajanja najma ili zakupa.
Naši agenti pretražuju i filtriraju ponudu nekretnina za najam sukladno zahtjevima klijenta, pregovaraju o cijeni najma (zakupa), pripremaju potrebnu dokumentaciju i pravne akte (predugovori i ugovor o najmu/zakupu) te jamče u konačnici najmoprimcu sigurnost u pogledu svih uvjeta najma.

Usluge najmodavcima nekretnina
Davanje nekretnine u najam ili zakup podrazumijeva kontinuiranu brigu o načinu na koji se najmoprimac (zakupodavac) koristi i upravlja nekretninom u najmu što iziskuje dodatno vrijeme i angažman za najmodavca.
Kako bismo ih rasteretili takve brige, našim klijentima vlasnicima nekretnina nudimo sveobuhvatnu uslugu brige za nekretninu u najmu odnosno uslugu upravljanja nekretninom koja uključuje: redovitu komunikaciju s najmoprimcem, obilazak i održavanje nekretnine, obavljanje sitnih popravaka na nekretnini.
Na ovaj način osiguravamo našim klijentima najveću moguću iskoristivost nekretnine i kontinuiranu brigu o najmu.