+385 21 782 198

Kupoprodaja nekretnina

Focus nekretnine kao ovlaštena agencija za posredovanje u prometu nekretnina obavlja za svoje klijente sve potrebne poslove za uspješnu realizaciju kupoprodaje nekretnina.
Naše usluge obuhvaćaju:
  • savjetovanje o kupovini i prodaji nekretnine
  • procjenu vrijednosti nekretnine
  • oglašavanje nekretnine
  • pravnu i administrativnu podršku
  • pravne usluge u prometu nekretnina - sastavljanje predugovora i ugovora o kupoprodaji te ostalih potrebnih pravnih akata
  • provjeru i pripremu dokumentacije
  • uknjižbu prava vlasništva
Naši agenti obavit će profesionalno i u kratkom roku sve potrebne radnje u složenom procesu kupoprodaje nekretnine i u potpunosti rasteretiti kupce i prodavatelje.

Usluge prodavateljima nekretnina

Prodaja nekretnine, čak i u okolnostima velike potražnje na tržištu, zna biti dugotrajan i zahtjevan proces koji može u konačnici rezultirati postizanjem neodgovarajuće prodajne cijene i nezadovoljstvom prodavatelja.
Kao ovlašteni posrednici u prodaji nekretnina nastojimo olakšati taj proces za prodavatelje kako bi postigli najbolje uvjete kupoprodaje.
Našim klijentima, vlasnicima nekretnina nudimo sve usluge potrebne za učinkovitu realizaciju prodaje nekretnine: procjenu vrijednosti nekretnine, energetsko certificiranje, oglašavanje nekretnine, sastavljanje pravnih akata (ugovora i predugovora) o kupoprodaji te obavljanje ostalih administrativnih poslova potrebnih za okončanje kupoprodaje.
Nekretnine oglašavamo putem različitih kanala koji omogućuju široku vidljivost nekretnine namijenjene prodaji.
Naša mrežna stranica svojim izgledom i značajkama prilagođena je i optimizirana tako da bude lako dostupna putem internetskih tražilica. Ponuda koju postavljamo na web stranicu je pregledna i omogućava brzo i lako snalaženje što vašu nekretninu odnosno oglas čini stalno aktualnim, vidljivim i široko dostupnim.
Osim toga, nekretnine oglašavamo i na relevantnim domaćim portalima za prodaju nekretnina poput Njuškala, zatim u dnevnom tisku, putem radija te u inozemstvu.

Usluge kupcima nekretnine
Kupovina nekretnine zahtjevan je i složen proces koji obuhvaća niz povezanih radnji financijske i pravne prirode.
Odabir prave nekretnine, koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe kupca, podrazumijeva dobro poznavanje tržišta nekretninama te zakonodavne regulative, a uz to i sposobnosti i vještine komuniciranja i pregovaranja.
Kako bi u što kraćem roku pronašli odgovarajuću nekretninu temeljito pretražujemo za naše klijente cjelokupnu ponudu na tržištu te izdvajamo one nekretnine koje svojim značajkama odgovaraju njihovim potrebama i željama, obilazimo odabrane nekretnine, provjeravamo dokumentaciju te pregovaramo oko prihvatljive kupoprodajne cijene.
Međutim, pronalaskom odgovarajuće nekretnine ne završava postupak kupoprodaje. Nakon postignutog dogovora s prodavateljem potrebno je izvršiti prijenos vlasništva i druge s tim povezane radnje.
Naši agenti obavit će za vas sve potrebne administrativne poslove kako biste uselili u svoj novi dom potpuno opušteni i rasterećeni.
Uz sve navedeno, naša agencija nudi novim vlasnicima nekretnina i uslugu adaptacije.